Zo maak je je huis in een mum van tijd schoon

schoon

Op een paar fanatiekelingen na, is voor veel mensen schoonmaken niet bepaald leuk. Maar het is iets wat moet gebeuren, voor jezelf en je gezin, maar ook voor visite. Dan wil je toch dat je huis er schoon en verzorgd uitziet. Maar hoe krijg je dat voor elkaar met alle andere honderd dingen die je moet doen op een dag? Wij vertellen je hoe binnen no time je huis weer spic en span krijgt, en tijd overhoudt voor de leuke dingen.

Voordat je begint, zorg ervoor dat je het juiste schoonmaakmateriaal in huis hebt. Een allesreinigerspray werkt bijvoorbeeld sneller, dan een fles met een schoonmaakdoekje. Of gebruik doekjes waar de allesreiniger al in zit. En als je gaat stoffen, kies dan voor een microvezel stofdoek die je voor de hele kamer kunt gebruiken en niet constant buiten hoeft uit te kloppen. Wat betreft het dweilen is het handig om een dweil te gebruiken die aan de dweilstok vastzit met klittenband. Zo kun je hem gemakkelijk in de emmer water doen nadat je een oppervlak hebt gedweild, en er weer uithalen om verder te gaan met dweilen. Je hoeft dan niet telkens opnieuw de dweil uit te wringen. Tegenwoordig zijn er ook stofzuigers en dweilen in een, zo ben je nog sneller klaar met schoonmaken. Al hangt daar natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Lees verder op de volgende pagina’s en ontdek hoe je de woonkamer, keuken, hal en badkamer het best en snelst schoonmaakt