Hierdoor geef jij te veel geld uit in restaurants

Het blijft een bijzondere verrassing, iedere keer weer: die rekening in het restaurant. Waar je vooraf had bedacht om niet té veel geld uit te geven, blijkt het achteraf toch weer een prijziger uitje dan je vooraf had gedacht. Hoe komt het dat je te veel geld uitgeeft in restaurants? Welnu: doordat restaurants natuurlijk slimme trucjes uithalen die jou in een bepaald patroon sturen!

Plaatjes kijken

We zijn ontzettend visueel ingesteld. Plaatjes zijn machtige instrumenten. Zie je afbeeldingen van gerechten op de menukaart, posters of tekeningen op een krijtbord? Grote kans dat je nieuwsgierig wordt gemaakt naar de smaak. Bovendien blijven die gerechten je veel beter bij dan de gerechten die je leest.

Geheugenspelletjes

Het korte-termijngeheugen van de gemiddelde restaurantbezoeker is niet geweldig. Niet vervelend bedoeld, het is gewoon zo. Daarom blijven de laatste gerechten op de menukaart je ook beter bij dan de eerste. Kijk eens naar de prijzen op de kaart: die lopen veelal op van goedkoop naar duur, met de duurste gerechten als laatst. En dus geef jij meer geld uit dan je had gepland…