Zo verwijder je de groene aanslag van je tegels

groene aanslag

Heb jij ook wel eens last van groene aanslag op je tegels? Vervelend want het ziet er niet uit! Toch is het een veelvoorkomend probleem in de herfst en de winter. Het wordt dan namelijk sneller donker en er valt meer regen. Het is bij veel mensen een bron van irritatie, maar wat kun je daar nou aan doen? En dan bedoelen we niet alleen dat de groene aanslag wegtrekt, maar juist ook dat het weg blijft?

Misschien denk je nu meteen aan een hogedrukreiniger, maar dat is niet wat we aanraden om te gebruiken. Het zal je groene aanslag zeker doen verdwijnen, maar het zal ook weer snel terugkeren en dat willen we natuurlijk niet. Sterker nog, de hogedrukreiniger beschadigt de tegels zodanig dat de structuur van de tegels helemaal anders wordt. Dit heeft te maken met de enorme kracht waarmee het water op de tegels wordt gespoten. De stenen worden hierdoor ruwer, waardoor mossen en algen juist meer naar de tegels worden toegetrokken. Geen goed idee dus.

Daarnaast gebruiken sommige mensen chloor, maar ook dit is niet de oplossing. Buiten dat het funest is voor het milieu, tast het ook je omliggende planten aan. Wat je het beste kunt gebruiken? Klik snel verder voor het antwoord.