Afgebroken sleutel? Zo haal je hem gegarandeerd uit het slot

Vroeg of laat maakt iedereen het wel eens mee: je krijgt de sleutel in je slot niet helemaal goed eruit en beweegt er wat mee. Je drukt iets te hard en plots breekt de sleutel en zit de helft nog vast in het slot! Wat nu? Met deze tips haal je de sleutel er zo weer uit!

Afgebroken sleutel

Tip 1: De slotenmaker

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende tip, maar helaas niet de goedkoopste: bel de slotenmaker. Er is er vast één bij jou in de buurt die je kan helpen. Zoals gezegd gaat je dit veel geld kosten (zeker in het weekend of op feestdagen), dus je kan beter verder lezen en de volgende tips eerst proberen!

Tip 2: Nijptang

Is er nog een stukje van de sleutel zichtbaar? Gebruikt dan WD-40 (of een ander vettig middel) en smeer het op de sleutel en in het slot. Spuit het vooral langs de sleutel en probeer het zo diep mogelijk in het slot te krijgen. Pak vervolgens een tang en trek de afgebroken sleutel uit het slot. Eenvoudig toch!

Tip 3: Magneet, paperclip en lijm

Nog geen succes? Dan zit je sleutel waarschijnlijk dieper in het slot en kan je hem niet bij met de nijptang. Geef de hoop nog niet op, ook daar zijn oplossingen voor. Je kan het bijvoorbeeld proberen met een sterke magneet. Deze heb je natuurlijk niet altijd op voorraad, maar bedenk dat er in een oude geluidsspeaker vrijwel altijd een sterke magneet zit.